Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

The Hääkukat

Nyt ne on valittu! Hääkukka-asia on hoidettu ja kukat pistetty tilaukseen häitä varten. :) Hääkukat tulevat siis Kukkakauppa Kanervasta, joka sijaitsee keskustassa, kätevästi hääjuhlapaikkamme lähellä. Tänään meillä oli Kanervassa suunnittelupalaveri, jossa siis kerroimme sulhon kanssa ideoitamme ja toiveitamme hääkukkien (ja niiden hinnan) suhteen. Meitä palvellut floristi (eikö ne oo floristeja, jotka suunnittelee hääkimppuja? :D) oli tosi ammattitaitoinen ja mukava, joten suunnittelu oli helppoa ja joutuisaa. Pääsimmekin melko vaivattomasti sellaiseen ratkaisuun hääkukkien osalta, joka tyydytti sekä minua (ulkonäkö) että sulhoa (hinta). :)

Tilasimme hääpäiväksi seuraavanlaisia kukkajuttuja:
  • Morsiuskimppu (1kpl). Valkoiset, suuret, ruusut. Muutamia helmiä koristamassa kimppua. Viininpunainen satiininauha kimpun varteen. Helmineulat satiininauhan kiinnitykseen.
  • Sulhasen viehe (1kpl). Valkoinen ruusu. Viininpunainen satiininauha varren(tyngän) ympärillä.
  • Heittokimppu (1kpl). Pienoisversio morsiuskimpustani.
  • Kaasojen kukat (3kpl). Valkoista hortensiaa. Pitkulanmallinen, hiuksiin laitettava kukkakoriste.
  • Bestmanien vieheet (2kpl). Valkoista hortensiaa.
  • Pöytäkukat (10kpl). Valkoinen, suuri, hortensian oksa/kukinto. Mikäli hortensiat ovat liian pieniä elokuussa, yhden hortensian kanssa jotain yhteen sointuvaa valkoista kukkaa.
  • Kukka-asetelmat (2kpl) noutopöytään. Valkoista, suurta, hortensiaa. Heinää (en muista, minkäniminen heinä oli kyseessä), johon pujotettu helmiä.

Koska emme sulhon kanssa kumpikaan ole kukkien ja kasvien ylimpiä ystäviä (yleensä ne nuupahtavat ja/tai kuolevat meidän hoidossamme), tässä oli meidän makuumme juuri sopivasti kukkia. Emme tilanneet vanhemmille mitään kukkahärpäkkeitä, koska olisi varmaan näyttänyt hassulta, että eronneet vanhempamme olisivat kulkeneet kukkahärpäkkeet päässään/rinnassaan, eikä heidän puolisoillaan olisi ollut mitään kukkakoristetta.. Emme myöskään ajatelleet tarvitsevamme hääautoon tai lahjapöytään kukkia koristeeksi. Olimme varsin tyytyväisiä kukkamäärään, jonka tilasimme ja itse ainakin odotan innolla morsiuskimppuni näkemistä! :)

Morsiuskimpun malli.

Sulhasen vieheen malli.

Pöytäkukkakoristeen malli.

5 kommenttia:

  1. Saanko yhtään udella paljonko noille pöytiin tuleville hortensioille tulee hintaa? Meille tulossa kenties vähän samantyylistä muttei mulla ole mitään hajua hinnoista :O

    VastaaPoista
  2. Hyvät kukkasuunnitelmat.=) Meillä on lähes samanlaiset. Tuon saman viehekuvan ja pöytäkukkakuvan vein itse kukkakauppiaalle.=)

    VastaaPoista
  3. Saa udella! :) Hortensiat ovat kuulemma elokuun puolella kalliimpia kuin kesä-heinäkuussa ja yhdelle oksalle veikkasivat elokuun hinnaksi 11-13 euroa (nyt ne ovat muistaakseni 6-8 euroa / kpl). Melko kallista siis! Me päätimme ottaa (jo valmiiksi ostamiimme Ikean kukkaruukkuihin) yhden oksan per ruukku. Yksikin oksa voi olla todella iso, jolloin se riittäisi vallan mainiosti peittämään kauniisti yhden ruukun. Mikäli oksat kuitenkin sattuisivat olemaan turhan pieniä, voi hortensia-oksan kaveriksi laittaa jotain toista (=halvempaa)valkoista kukkaa. Meillä ruukkuja on 10 kpl, joten hinnaksi tuli joku reilu 100 euroa, kahdella oksalla se olisi ollut melkein 300 euroa, mikä tuntui vähän turhan paljolta meidän kukkabudjettiimme. Etenkin kun pöytäkoristeen kukat eivät tietenkään ole ainoat kukat, joita häihimme tulee..! :D

    M, ompas meillä hyvä hääkukkamaku! ;) :D

    VastaaPoista
  4. Upean kuuloisia suunnitelmia! Tulee varmasti hienot :)

    VastaaPoista
  5. Ihana viehe! Just tuollasta oon iteki kaavaillu sulhaselle :)

    VastaaPoista